Mandalina

U timu ureda Marinaprojekt prof. Nikole Bašića, radili smo na projektu hotelskog kompleksa D-Resort u marini Mandalina u Šibeniku otvorenog 25.7.2015.
Projekt interijera radio je arhitekt Marko Murtić (Emur Studio iz Zagreba) sa suradnicima, dok je glavni izvođač bila tvrtka Strabag.

Projekt obuhvaća arhitektonsko-urbanističko rješenje: hotel s javnom promenadom na krovu, tri vile s bazenima, Yacht club s vanjskim i unutarnjim bazenom, konferencijskim dvoranama, restoranom i wellnessom, Cocktail bar s trgovinama, Dječji klub i centralni trg Marine. U samo tri godine izrađeni su idejni, glavni i izvedbeni projekt, bili smo u projektantskom nadzoru gradilišta, sudjelovali u sastancima s investitorima, izvođačima i kooperantima... Bilo je je to vrlo zahtjevno, ali neprocjenjivo iskustvo!

Veliki naglasak na projektu dan je upravo suvremenoj interpretaciji tradicijskog oblikovanja i to kroz materijalizaciju, tehnologiju gradnje i stvaranje ambijenata.
Kompleksni program nije povezan u jednu megastrukturu nego čini mikrourbanizam primjereniji kontekstu, sadržaji se pretaču jedan u drugi, a materijali iz vanjskog prostora u unutarnji. 

Kao glavni oblikovni materijal korišten je bijeli beton - materijal koji je danas ono što je u prošlosti u Dalmaciji bio kamen. Sve objekte povezuje upravo taj materijal, ali svaki je sa svojim različitim pojavnostima - od drvene oplate, glatke i sjajne obrade do grubog “kašuna”.  

Link na Facebook stranicu.